Πειρατές «χτύπησαν» ελληνόκτητο πλοίο - Απήγαγαν 19 μέλη του πληρώματος

Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο  Nave Constellation (ναυπηγημένο το 2010, 298.000 dwt) της Navios Maritime Acquisitions της Αγγελικής Φράγκου, 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό  Egina terminal, νότια του νησιού Bonny στην Νιγηρία έγινε στις 3 Δεκεμβρίου.

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Nave Constellation, ενώ έπλεε στα ανοικτά της Νιγηρίας, και 19 μέλη του πληρώματος απήχθησαν.
Η επίθεση εκδηλώθηκε, την Τρίτη, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.
Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, και όταν δέχθηκε επίθεση, ήταν έμφορτο.
Οι ένοπλοι απήγαγαν 19 ναυτικούς, δεκαοκτώ Ινδούς και έναν Τούρκο, ενώ στο πλοίο παρέμειναν επτά μέλη πληρώματος.
Ο εκπρόσωπος του πλοιοκτήτη επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, τόνισε: «Η Navios ως πλοιοκτήτες και η Anglo Eastern ως Διευθυντής Πληρωμάτων έχουν σαν προτεραιότητα την ασφάλεια και την έγκαιρη επιστροφή των 19 ατόμων που απήχθησαν από τους πειρατές. Όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους της σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και ανταποκρίνονται και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την την έγκαιρη απελευθέρωσή τους».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου πειρατές είχαν επιτεθεί σε άλλο ελληνικό τάνκερ, ανοιχτά των ακτών του Τόνγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και έναν Ελληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.