Κτηματολόγιο: Προσοχή στις λανθασμένες καταγραφές - Έρχονται πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες

ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!!!! 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ;
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, καθώς είναι πλέον θέμα χρόνου η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, σε περιοχές όπως ο δήμος Αθηναίων και οι προαναρτήσεις σε πόλεις όπως ο Βόλος, η Λαμία και η Λιβαδειά, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη να ελέγξουν με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία που αφορούν στα περιουσιακά τους στοιχεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο δήμο Αθηναίων θα πρέπει το προσεχές διάστημα να ελέγξουν πώς έχει καταγραφεί η περιουσία τους και αν υπάρχουν λάθη, να προβούν εγγράφως στις απαραίτητες αντιρρήσεις.
Η ανάρτηση για το δήμο Αθηναίων αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2020, ενώ τα νέα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά, ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και αναμένεται να ενεργοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς.
Υπενθυμίζεται ότι η προανάρτηση για το συγκεκριμένο δήμο έχει ολοκληρωθεί από τις 23 Αυγούστου.
Όπως εκτιμάται, η ανάρτηση είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο που διαρκεί δύο μήνες, καθώς αφορά στη διασφάλιση της περιουσίας των ιδιοκτητών, καθώς οι πολίτες πρέπει να διαπιστώσουν τυχόν λάθη και να προβούν στις αναγκαίες αντιρρήσεις επ’ αυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, κατά το στάδιο της προανάρτησης, το 65% του συνόλου των αιτήσεων επανεξέτασης υποβλήθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό (34,76%) των διορθώσεων αφορά σε αλλαγές επί των στοιχείων του δικαιούχου, ενώ τα υπόλοιπα αιτήματα αφορούν θέματα νομικής και χωρικής επεξεργασίας.

Καθυστερήσεις στη κτηματογράφηση

Τέλος, σημειώνεται πως στις 29 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία δηλώσεων για συνολικά 13 περιοχές της Ελλάδας και ήδη υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις ως προς τα τελευταία προγράμματα κτηματογράφησης.
Αυτό, σύμφωνα με τα «Νέα», συνεπάγεται τρία σημαντικά ζητήματα:
  • Μεγαλώνει ο χρόνος παράδοσης των επεξεργασμένων στοιχείων από τους αναδόχους.
  • Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν κλείσει ραντεβού με το Κτηματολόγιο, δεν μπορούν να τους ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα ακόμη και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.
  • Καθυστερεί η επόμενη φάση της κτηματογράφησης, δηλαδή η προανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.