Πλούσιοι από... λάθος: 1.500 συνταξιούχοι εισέπραξαν 8,2 εκατ. ευρώ - Πώς θα επιστρέψουν το ποσό

Τον Μάιο του 2019, 1.560 συνταξιούχοι εισέπραξαν αθροιστικά 8,2 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που έπρεπε να λάβουν. Ποιο είναι το σχέδιο για να επιστραφούν τα ποσά.
Περισσότερα χρήματα από αυτά που έπρεπε να λάβουν είδαν στους λογαριασμούς τους 1.560 συνταξιούχοι τον Μάιο του 2019 – κατά την καταβολή της σύνταξης του Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, οι συνταξιούχοι αυτοί εισέπραξαν αθροιστικά 8,2 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που δικαιούνταν.
Το λάθος ωστόσο εντοπίστηκε, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να δίνει εντολή, κατά το ίδιο μέσο, να αποσταλούν ενημερωτικά στους συνταξιούχους.
Ορισμένοι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ανταποκρίθηκαν επιστρέφοντας αθροιστικά ποσό 2,6 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, 5,6 εκατ. ευρώ δεν έχουν επιστραφεί, με το Δημόσιο να ζητεί την καταβολή τους.
Σύμφωνα με το Open, ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή να παρακρατηθεί το ένα τρίτο της σύνταξης του Δεκεμβρίου από εκείνους που δεν έχουν επιστρέψει το ποσό.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βρούτσης έχει προαναγγείλει αύξηση στις επικουρικές συντάξεις, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αλλά και αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών από το νέο έτος.
«To εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό», έχει σημειώσει ο υπουργός Εργασίας. 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.