Το υπουργείο Παιδείας εξισώνει τα πτυχία δημόσιων πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολεγίων

Με διαδικασίες εξπρές το υπουργείο Παιδείας προωθεί την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων. «Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Η επίμαχη τροπολογία για την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων κατατέθηκε από τη Νίκη Κεραμέως προς επεξεργασία, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλή.
Σύμφωνα με το esos.gr, η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα, καθώς θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο άσχετο με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα.
Σε σημερινή της συνέντευξη της στον Realfm η Νίκη Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια» πρόσθεσε. «Διατάξεις που απελευθερώνουν τα μεταπτυχιακά, που θα φέρουν κόσμο πίσω από άλλες χώρες γιατί ξέρετε δεν χάνουμε μόνο φοιτητές, χάνουμε και καθηγητές» τόνισε. «Να δώσουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια τον χώρο, την ελευθερία που τους αρμόζει» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.