ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 4.ΘΕΟΥΣ ΣΕΒΟΥ - Να σεβόμαστε τους θεούς .


4.ΘΕΟΥΣ ΣΕΒΟΥ - Να σεβόμαστε τους θεούς .

Ο Επίκτητος έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι συγγενής του Θεού και ότι έχει μέσα του κάτι από τον ίδιο τον Θεό. «Συ (άνθρωπε) απόσπασμα ει Θεού· έχεις τι εν σεαυτώ μέρος Εκείνου. Τι ουν αγνοείς σου την συγγένειαν;» (Επίκτητου Διατριβαί, 2,9,12).

Βάση αυτού λοιπόν και ο πλησίον είναι ένας μικρός θεός και σε αυτόν τον πλησίον μας αναφέρεται και  το δελφικό παράγγελμα.

Ο πλησίον είναι ο βοηθός μας είναι εμείς με κάποιο τρόπο. Όταν σέβεσαι τον πλησίον σου σέβεσαι και τον εαυτό σου. 
Να τον ακούμε με προσοχή και να 'βλέπουμε' τι λέει ,θα είχαμε γλυτώσει από πολλά δεινά.

Κάποτε όταν κάποιος έχτιζε ένα σπίτι βοηθούσε όλη η γειτονιά, όλο το χωριό. Σήμερα οι μισοί καλούν την αστυνομία και οι άλλοι μισοί την πολεοδομία.
Χάσαμε την αγάπη και τη στήριξη στον πλησίον άρα και στον εαυτό μας.
Γίναμε 'ρουφιάνοι' και το φχαριστιόμαστε κιόλας!!!

Κάνουμε αυτό που δε θέλουμε να μας κάνουν και όχι το αντίθετο!

Κάποτε χαιρόμασταν με τη χαρά ή την επιτυχία του πλησίον μας,σήμερα στραβώνουμε τα μούτρα μας και κάνουμε ένα σωρό αρνητικές σκέψεις γι αυτόν...


Κάποτε είχαμε το θεό μέσα μας, ήμασταν θεοί και η μόνη μας διαφορά ήταν πως είμαστε θνητοί ενώ οι Θεοί ήταν αθάνατοι,γι αυτό τους σεβόμασταν! Μόνο η ψυχή μας ήταν και είναι αθάνατη. Κατάφεραν  με τον αγώνα για επιβίωση και δημιουργώντας πλαστές ανάγκες να πέσουμε στη λήθη και να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε!!!
Ξεχάσαμε το θεό που κρύβουμε μέσα στην ψυχή μας.

Σήμερα ψάχνουμε το θεό σ' ένα σωρό πράγματα, όπως υλικά αγαθά ,γιόγκα, μαγείες  κλπ...
Ο θεός είναι κάθε έννοια δημιουργίας.
Δημιουργίας πραγματικής και όχι πλαστής...
Η οικονομική άνεση μας κάνει να νοιώθουμε θεοί αλλά είναι πλαστή.
Τα διάφορα είδη τάχα γυμναστικής με σκοπό την ενέργεια που λαμβάνουμε και εκπέμπουμε είναι πλαστή δημιουργία. Μας είπαν πως έτσι θα βρούμε τον θεό!!!
Όταν είμαστε ανοιχτοί δεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια κι αν δεν έχουμε τον πραγματικό θεό μέσα μας γινόμαστε απλά θύματα επιτηδείων...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ....

 Ο άνθρωπος μπήκε σ' ένα ''χρυσό''; κλουβί με τη βιομηχανική επανάσταση, την τεχνολογία,που αντί να τη χρησιμοποιήσει προς όφελος όλων την έκανε θανατηφόρο όπλο που στράφηκε εναντίον της ανθρωπότητας.
Χάθηκε η πίστη (καμιά σχέση της πίστης με τις θρησκείες) και η ψυχή έγινε ψυχολογία....

Ο Αριστοτέλης έγραψε το Μετά Τα Φυσικά και όχι μεταφυσικά με την έννοια που γνωρίζουμε σήμερα. Και αναφέρεται στην καταστροφή της φύσης με όλους τους τρόπους που γνωρίζουμε σήμερα. Από το νέφος μέχρι το δημογραφικό....
Ο Θεός είναι παντού κι εμείς δεν τον βλέπουμε , ούτε τον νοιώθουμε πια. 
Τον σκοτώσαμε...

Το νοητικό μας έπεσε κάτω από τα επιτρεπτά όρια,χάσαμε την αντίληψη μας και την κρίση μας. Πάψαμε να σκεπτόμαστε και να παρατηρούμε. Δεχόμαστε έτοιμες πληροφορίες και δεν αναρωτιόμαστε καν αν είναι αληθινές και τι θέλουν να μας πουν.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ;
ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΝΕ...

ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ



Ο άνθρωπος κατά τήν ορθόδοξη πίστη είναι Α)«κατ᾿ εἰκόνα  καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν» Γένεση 1:26  Β) ἐν αὐτῇ εὐλογοῦμεν τὸν Θεὸν καὶ πατέρα, καὶ ἐν αὐτῇ καταρώμεθα τοὺς ἀνθρώπους τοὺς καθ᾿ ὁμοίωσιν Θεοῦ γεγονότας·(Ιακ. 3,9 )  αρα πρεσβεύει τον ίδιο τόν ΘΕΟ....Ο ΘΕΟΣ είναι η ΟΥΣΙΑ άρα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ κ εμείς καθ'εικόναν του είμαστε όντα που σημαίνει ότι εχει δωσει σε εμάς τήν πορεία της ύπαρξης μας,,,,  καθ' ομοιωσην του είμαστε  η ΟΥΣΙΑ που εχει μεταλαμπαδεύσει αρά είμαστε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ κ συνεπώς ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ!!!
  Η δὲ ἄνωθεν σοφία πρῶτον μὲν ἁγνή ἐστιν, ἔπειτα εἰρηνική, ἐπιεικής, εὐπειθής, μεστὴ ἐλέους καὶ καρπῶν ἀγαθῶν, ἀδιάκριτος καὶ ἀνυπόκριτος. (Ιακ. 3,17)
  Σκεπτόμαστε δράττουμε  ώς ζώντα όντα νοούμε βάσει της ΣΟΦΙΑΣ κ της  ΑΡΕΤΗΣ που δίνεται από τόν ΘΕΟ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΕΥΠΕΙΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ  ΜΕ ΑΓΑΘΗ ΠΙΣΤΗ ΑΠΗΛΑΓΓΜΕΝΟΙ  ΑΠΟ ΚΑΘΕ  ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.