ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 3. ΕΠΟΥ ΘΕΩ - Να ακολουθούμε τον Θεό .


3."ΕΠΟΥ ΘΕΩ" - Να ακολουθούμε τον Θεό .

 Τόν θεό τόν  βιώνουμε καθημερινά ,,τόν έχουμε μέσα μας τόν βλέπουμε παντού κ πάντα ....μας τροφοδοτεί με πίστη ....κ μας κάνει νά νοούμε τον κόσμο μέσα από τά καθημερινά διδάγματα  που παίρνουμε...Να γίνουμε καλύτεροι ανθρωποι κ μας κάνει τό  ΕΓΩ μας νά συμπληρώνει  τό ΕΜΕΙΣ ..ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ!

 ΟΙ γονείς που δίνουν τήν σπορά,,,,τά παιδιά ,,,,οι γονείς μεγαλώνουν κ μεταλαμπαδεύουν τήν σοφία τους τό απόσταγμα των εμπειριών της ζωής τους στά παιδιά τους κ τόν ΘΕΟ που έχουμε μέσα μας κ μας ΟΔΗΓΕΙ τους νέους νά γίνουν μεγαλύτεροι κ σοφότεροι κ νά μεταδίδουν στα παιδιά τους τήν ζωή ..ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΛΙΣΣΕΤΑΙ

Όλοι γνωρίζουμε τα δεινά που έχει περάσει αυτός ο τόπος... Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί ποτέ τί ήταν αυτό που έσωσε το λαό απο τις κακουχίες και τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες γενοκτονίας;;; Έχουμε σκεφτεί πως το χιόνι στο έπος του '40 αχρήστευσε τα μηχανοκίνητα όπλα των Ιταλών και έτσι μπόρεσαν οι ήρωες μας να πολεμήσουν και να νικήσουν;;;
Τϊ ήταν αυτό που στην Κατοχή κράτησε ζωντανά τα παιδιά  και δεν αφανίστηκε το Γένος μας;;; Έγιναν οι σημερινοί παππούδες που κράτησαν στην πλάτη τους την Ελλάδα και τη ανέστησαν μετά την καταστροφή!!! Που απο τις αφηγήσεις τους μάθαμε την Ιστορία και τον ηρωισμό των προγόνων μας.
Η απάντηση είναι μια.... Ο Ήλιος των Ελλήνων! Ο καλός Θεός που στάθηκε δίπλα μας και μας προστάτεψε απο τη γενοκτονία!!!

Ακολουθώντας τον Θεό, ο Θεός γίνεται παραστάτης, γίνεται πατέρας και φύλακας του λαού του.

 Ο Επίκτητος έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι συγγενής του Θεού και ότι έχει μέσα του κάτι από τον ίδιο τον Θεό. «Συ (άνθρωπε) απόσπασμα ει Θεού· έχεις τι εν σεαυτώ μέρος Εκείνου. Τι ουν αγνοείς σου την συγγένειαν;» (Επίκτητου Διατριβαί, 2,9,12).
Είναι γνωστό πως ο άνθρωπος είναι καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση με το θεό, είμαστε δηλαδή μικροί θεοί !!!

Συμπεριφερόμαστε όμως σαν μικροί θεοί;

ΘΕΩ = κοιτώ...παρατηρώ. 

ΕΠΟΥ= συντάσσομαι, ακολουθώ, συμφωνώ.

Γίνομαι λοιπόν ένα με το θεό!!!!


ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.