Πρεμιέρα για τους «Μαύρους Πάνθηρες» στη Θεσσαλονίκη


Από το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε επίσημα στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργία της νέας ομάδας άμεσης αντιμετώπισης συμβάντων της Αστυνομίας, η γνωστή και ως «Πάνθηρες» ή «Μαύροι Πάνθηρες» όπως «βαφτίστηκαν» από ΜΜΕ.

Η ομάδα στη συμπρωτεύουσα «στήθηκε» μέσα σε λίγα 24ωρα και αποτελείται από μάχιμους αστυνομικούς, οι οποίοι, για πρώτη φορά σε πεζές περιπολίες, θα έχουν και βαρύτερο οπλισμό, όπως το υποπολυβόλο MP5.

 Πρώτη μέρα της λειτουργίας της ομάδας, η έμφαση δόθηκε σε γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης όπου συχνά-πυκνά υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας. Έτσι λοιπόν τοποθετήθηκαν ομάδες στο Ν.Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Ναυαρίνου και στον Λευκό Πύργο, με διαταγές να περιπολούν, να κάνουν ελέγχους σε υπόπτους και γενικότερα να είναι ιδιαίτερα εμφανής η παρουσία τους, για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Οι «Πάνθηρες» θα επεμβαίνουν σε περιστατικά στον τομέα ευθύνης τους, ενώ αν χρειαστεί θα συνδράμουν σε οποιοδήποτε άλλο περιστατικό τους ζητηθεί.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής, στη νέα ομάδα συμμετέχουν περίπου 30 αστυνομικοί και ο στόχος είναι στην πλήρη ανάπτυξη της, να γίνονται περιπολίες από ομάδες τουλάχιστον πέντε ατόμων, πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

 Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.