“Ποιοι και γιατί θέλουν να εξαφανίσουν το ΒΕΛΟΣ”! Κείμενο του Κ.Γκορτζή, μέλος του θρυλικού πληρώματος

Το άρθρο μας για την “αποστολή” του ΒΕΛΟΥΣ στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε πολλά σχόλια. Κάποιοι απ΄ όσους έκαναν τον κόπο να σχολιάσουν αντιμετώπισαν το θέμα περίπου όπως ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού! “Και γιατί να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη”, “και όλα στην Αθήνα τα θέλετε” κι άλλα παρόμοια. Προφανώς δεν γράψαμε το κείμενο όσο σωστά έπρεπε,για να επισημάνουμε ότι το θέμα δεν είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάει το ΒΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη, αλλά ΓΙΑΤΙ πάει και ποιοι θέλουν να το ξεφορτωθούν!
Ο Αντιναύαρχος ε,α Κωστής Γκορτζής μέλος του θρυλικού πληρώματος του ΒΕΛΟΥΣ, μέλος του Κινήματος του Ναυτικού έχει πολύ καλύτερη πένα και μας το ΄χει αποδείξει πολλές φορές. Το κείμενό του στο διαδικτυακό βήμα έκφρασής του ,το klafsigelos.wordpress.com ,είναι νομίζουμε η καλύτερη απάντηση για το θέμα που έχει προκύψει με το ΒΕΛΟΣ.
Το κείμενο του Αντιναύαρχου ε.α Κωστή Γκορτζή:
Και μόνο με την “φήμη” (;) της επικείμενης μεταφοράς του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν τα …όργανα από τους διάφορους ξερόλες, τυφλοφανατισμένους και εξυπνάκηδες που λίγο πολύ υιοθετούν την μαύρη ιδεολογία τής λασπολογίας και του προπαγανδιστικού ψέμματος.
Επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν το χουνέρι της αντίστασης των Ενόπλων Δυνάμεων στην δικτατορία με κορύφωση αυτή του Κινήματος του Ναυτικού το 1973, πιπιλίζουν σαχλαμάρες και μιλούν για προδότες και άλλα εμετικά παραμύθια.
Δεν θα έδινα σημασία στα κομπλεξικά αυτά κατάλοιπα. Αλλά ο συνεχής μηρυκασμός της μαύρης προπαγάνδας περνά στις νεότερες γενιές στρεβλή εικόνα της ιστορίας μια και κανείς δεν φρόντισε να περάσει η νεότερη ελληνική ιστορία με τεκμηριωμένα στοιχεία στην Παιδεία.
Ποιά είναι τα “επιχειρήματα” της Μαύρης προπαγάνδας;
– “Η χούντα κατέλαβε την εξουσία το 1967. Το Κίνημα του Ναυτικού έγινε (θα γινόταν) το 1973. Τί έκαναν μέχρι τότε οι Κινηματίες;”
Το Κίνημα του Ναυτικού για να επιτύχει έπρεπε να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βρεθούν στις κρίσιμες θέσεις (Κυβερνήτες-Πρώτοι Μηχανικοί-Διευθυντές Υπηρεσιών) ταυτόχρονα μόνο μυημένα στελέχη ώστε η Κίνηση να είναι μαζική. Η οργάνωση αυτή απαιτεί χρόνο και λεπτές διαδικασίες προαγωγών, μεταθέσεων και τοποθετήσεων. Πέραν τούτου, πληθώρα αντιστασιακών δράσεων από μεμονωμένα στελέχη ή ομάδες στελεχών επισυνέβη κατά το διάστημα αυτό.
– “Ο Παππάς είναι προδότης γιατί παρέδωσε το πλοίο στον …εχθρό (στους Ιταλούς)”
Ξεπερνώ το γεγονός ότι η χούντα έστειλε το ΒΕΛΟΣ να συνεκπαιδευθεί με τον …εχθρό σε Νατοϊκή Δύναμη… Και ο Παππάς δεν παρέδωσε το πλοίο σε κάποιον. Τα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ του Κυβερνήτη παρέδωσε στον Ύπαρχο ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στις Διατάξεις του Ναυτικού και απήλθε του πλοίου το οποίο επέστρεψε στην Άσκηση μετά του …εχθρού και κατέπλευσε κανονικά στον Ναύσταθμο με το πέρας αυτής.
Και ο Παππάς αποκάλυψε σε όλον τον Κόσμο την αληθινή έκταση του Κινήματος που η χούντα επικοινωνούσε ως …Κίνημα οπερέτα δύο-τριών απόστρατων και ελάχιστων εν ενεργεία.
Και η χούντα, μέρες μετά την παγκόσμια κατακραυγή κατάργησε την Βασιλεία, τοποθέτησε πολιτικό πρωθυπουργό- τον Μαρκεζίνη -, έπαυσε τις διώξεις των πολιτικών υποδίκων, διέκοψε την εξορία όλων των εξορισμένων και αμνήστευσε τους πάντες ΠΛΗΝ Παππά και όσων τον ακολούθησαν. Τόσο τους πόνεσε…
– “Το Κίνημα του Ναυτικού ήταν …βασιλικό. Το ίδιο και ο Παππάς.” Άλλοι, “Το Ναυτικό αντέδρασε γιατί δεν το συμπεριέλαβαν στην χούντα”…
Ο πυρήνας του Κινήματος ήταν πέντε συμμαθητές της Τάξης ‘48. Και οι πέντε διαφορετικής ιδεολογίας. Ο Παππάς βενιζελικός από τα γενοφάσκια του. Οι 100 συλληφθέντες και σε σύνολο διακοσίων μυημένων κάλυπταν ιδεολογικά όλο το φάσμα από αριστερά, κεντροαριστερά έως δεξιά. Το ίδιο και οι συμμετέχοντες από τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.
Δυστυχώς, τη μαύρη αυτή προπαγάνδα, συνεπικουρούν εκόντες άκοντες και λίγοι δυσαρεστημένοι «κινηματίες» από την προβολή του Παππά σε σχέση με τον …εαυτό τους, αισθανόμενοι ότι αδικούνται ή –και το πιθανότερο- ενοχές για ό,τι έπραξαν ή δεν έπραξαν…
Αυτοί οι πολύ λίγοι είναι και αυτοί που θεωρούν ότι το ΒΕΛΟΣ δεν πρέπει να είναι στο Ναυτικό Πάρκο Ιστορίας και παράδοσης στον Φλοίσβο και, μετά από δύο χρόνια “ομηρίας” του στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, είναι οι κύριοι εισηγητές – και διατάσσοντες- την προσωρινή δήθεν, και τιμητική διπλοδήθεν, μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη για να το επισκεφτεί το κοινό στα πλαίσια της …Διεθνούς Έκθεσης… ως εμπορικό έκθεμα φαντάζομαι…
Μπορώ να εξηγήσω την μανία των μαύρων κατάλοιπων κατά του Παππά και του Κινήματος του Ναυτικού που αυτός κατάφερε να το κάνει επιτυχημένο αν και δεν εκδηλώθηκε προδομένο.
Αδυνατώ να εξηγήσω τα συμπλέγματα αυτών των πολύ λίγων “Κινηματιών” που θέλουν να εξαφανίσουν το ΒΕΛΟΣ από το προσκήνιο.
Ή μάλλον, τους καταλαβαίνω. Και αν το ΒΕΛΟΣ δεν επιστρέψει στον Φλοίσβο θα κάνω ό.τι μπορώ για να καταλάβουν όλοι…
Υ.Γ. Αυτό που δεν θα καταλάβω ποτέ είναι το γιατί η ηγεσία του Π.Ν. υποτάσσεται σε εξωθεσμικούς παράγοντες απαξιώνοντας την Ιστορία του Ναυτικού. Οι οποίοι «εξουσιάζουν» τους θεσμούς είτε με Τσίπρες είτε με Μητσοτάκηδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.