Όταν ο λαός είπε «Όχι» και ο Α.Τσίπρας είπε «Ναι» - Και τώρα, ΟΧΙ λέει ο λαός και ο Κ. Μητσοτάκης λέει ΝΑΙ


Σαν σήμερα ακριβώς πριν έξι χρόνια η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε δημοψήφισμα ρωτώντας τον ελληνικό λαό για το αν επιθυμούσε να του «φορτώσουν» μέτρα λιτότητας για τρεις-τέσσερις δεκαετίες ή αν επιθυμούσε την ρήξη με τους δανειστές με ότι συνεπάγονταν αυτό.
Στο σχετικό Δελτίο Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφερόταν:
"Τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την υπογραφή ή όχι των μέτρων που πρότειναν οι θεσμοί.
Την Κυριακή ο ελληνικός λαός καλείται με δημοψήφισμα να εγκρίνει ή όχι τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Για να το πράξει αυτό θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών.
Δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά το κείμενο των προτάσεων των θεσμών. Για το λόγο αυτό δίνουμε στη δημοσιότητα την πλήρη πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην Ελληνική Κυβέρνηση (επίσημη μετάφραση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών)"
Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στην συντριπτική του πλειοψηφία με ποσοστό 61,3% να προχωρήσει σε ρήξη ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα επέστρεφε σε εθνικό νόμισμα. Ήταν έτοιμος για αυτό το ενδεχόμενο.


Μετά τη νίκη του "ΟΧΙ" , παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, παραδίδοντας την προεδρία της ΝΔ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μεταβατικό πρόεδρο. Ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης αντικαταστάθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Στις 10 Ιουλίου η Βουλή εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό και τον νέο υπουργό οικονομικών να διαπραγματευθούν τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους ομολόγους τους, ενώ ακολούθησε η πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Ιουλίου για να προετοιμαστεί το έδαφος για την τελική μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, η οποία κατέληξε στο νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στις 13 Ιουλίου.
Μετά την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης του η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 21 Αυγούστου 2015, 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν και σχημάτισαν το κόμμα Λαϊκή Ενότητα.
Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και σύμφωνα με το Σύνταγμα, δόθηκαν διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό της κυβέρνησης και τελικά σχηματίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Εκλογές τις οποίες κέρδισε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σχημάτισε την νέα συγκυβέρνηση του, τη δεύτερη κατά σειρά, με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν κι έριξαν ουσιαστικά την κυβέρνηση λοιδωρήθηκαν από τα ΜΜΕ και ο κόσμος για άλλη μια φορά  γύρισε  την πλάτη σ' εκείνους που προσπάθησαν να τον σώσουν....
Εντάξει θα πει κάποιος «αφού ήξεραν πως και τους ψήφισαν πάλι;»

Αυτό το πολιτικό σύστημα που άλλα λέει, άλλα υπόσχεται, άλλα κάνει και άλλα επιβάλλει, παράγεται από την ίδια την ελληνική κοινωνία. Όλη η ελληνική κοινωνία έχει πρόβλημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας, πλέον δεν μπορούμε να το αρνούμαστε.
Από την ημέρα του δημοψηφίσματος και μετά ο ελληνικός λαός έπεσε σε μια απάθεια για τα πολιτικά δρώμενα αφού η στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του «εξαέρωσε» κάθε ελπίδα για αντίσταση στην ΕΕ και στους δανειστές. 
Έτσι λοιπόν δεν αποτελεί έκπληξη που για άλλη μια φορά το ίδιο πρόσωπο, ο Α.Τσίπρας, αν και γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός λέει πάλι «Όχι» αυτή την φορά στην εκχώρηση της Μακεδονίας, αυτός αγνοεί την θέλησή του και προχωρεί ακριβώς σε αυτό!΄Σήμερα ξέρουμε πια πως ο σημερινός Πρωθυπουργός πάλεψε πολύ γι' αυτή τη συμφωνία...
Αυτή την φορά βέβαια φρόντισε να μην διεξαχθεί με τίποτα δημοψήφισμα για να ισχυρίζεται ετσιθελικά ότι ο λαός τον ακολουθάει.
Ακριβώς όπως κάνει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, που αυτοαποθεώνεται.
Βλέπετε καμιά διαφορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.