Όταν 3 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 καρατομήθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 10/7/2019
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....
Δεν έχασε τον χρόνο του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αμέσως μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποίησε σύσκεψη με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς την παρουσία της ηγεσίας της αστυνομίας. Το μήνυμα ήταν σαφές.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού συζήτησε με όλους τους επικεφαλής των βασικών δομών της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής, αμέσως μετά διεξήγαγε νέα σύσκεψη που αφορούσε όμως στα ζητήματα πυρόσβεσης. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ., εξέλιξη η οποία καταδεικνύει πως έπονται άμεσα νέες κρίσεις στο Σώμα προκειμένου να τοποθετηθούν οι νέοι Αρχηγοί.

Σημειώνεται πως ο μέχρι σήμερα Aρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στρατηγός Άρης Ανδρικόπουλος, δέχθηκε σωρεία επικρίσεων το τελευταίο διάστημα, λόγω της συχνής εμφάνισής του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συσκέψεις και καρατομήσεις

Το απόγευμα της Τρίτης (9/7) πραγματοποιήθηκε υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μια μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο με υψηλούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη σύσκεψη αυτή, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην ουσία δεν κλήθηκε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί διευθυντές υπηρεσιών Αττικής αλλά και διοικητές ασφάλειας, ωστόσο δεν παρευρέθησαν ποτέ ο αρχηγός κ. Άρης Ανδρικόπουλος, ο υπαρχηγός κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και οι αντιστράτηγοι.

Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στη στελέχωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, ενώ ζήτησε από σήμερα το πρωί κιόλας οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής να βρίσκονται στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος την υπέβαλε άμεσα στη διάθεση του κ. Χρυσοχοΐδη.

 Έτσι αναμένεται να ακολουθήσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση νέου Αρχηγού στο Σώμα, αλλά και για τα υπόλοιπα πρόσωπα της φυσικής ηγεσίας τα οποία παραιτήθηκαν ή αναμένεται να παραιτηθούν.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.