4.500 κεραυνοί έπεσαν χθες στην Ελλάδα των 39 βαθμών Κελσίου! - Πρωτοφανής ασυμμετρία καιρικών φαινομένων

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ

Περίπου 4.500 κεραυνούς κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo "ZEUS" παρά το γεγονός ότι το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo κατέγραψε πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή, καθώς στην κεντρική και στη νότια Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Η μεγαλύτερη πυκνότητα κεραυνών υπήρξε στην περιοχή της Θράκης. 
Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε πανελλαδικά την Παρασκευή ήταν 39,3 βαθμοί, περίπου στις 16:30 στον σταθμό Πετροκεφαλίου Μοιρών στην Κρήτη.
Σε ό,τι αφορά την Αττική, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την ίδια ώρα, και ήταν 37,5 βαθμοί. 
Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένονται τοπικές νεφώσεις αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά, ενώ από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κι έπειτα κατά κύριο λόγο στα ορεινά, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 21 έως 36, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 34 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 22 έως 32.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, ενώ πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης υπάρχει κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.