Ανοικτή επιστολή Τσελέντη προς νέους δημάρχους


Ανοικτή επιστολή προς τους νέους δημάρχους μετά και τον δεύτερο γύρο των εκλογών έστειλε σήμερα ο καθηγητής Σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής, προέβη σε αυτήν την κίνηση μετά τις τελευταίες όλο και πιο συχνές αποκαλύψεις για σχολικά κτήρια που έχουν αφεθεί ασυντήρητα και βρίσκονται σε κακή κατάσταση,  και μπορούν να γίνουν παγίδες για τους μαθητές σε μια ενδεχόμενη σεισμική δόνηση καθώς και για άλλες προβληματικές υποδομές της χώρας.

Στην επιστολή που εστάλη σε 365 νέους δημάρχους πανελλήνια, ανεξαρτήτως κομματικής στήριξης, ο κ. Τσελέντης τούς παροτρύνει ώστε το πρώτο έργο της θητείας τους να είναι ο έλεγχος των σχολείων τους από τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τους. Κάτι απόλυτα εφικτό και χωρίς έξοδα με τεράστια οφέλη για την ασφάλεια των παιδιών.

Η επιστολή είναι η εξής:

Αγαπητοί κ.κ. Δήμαρχοι

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Εύχομαι η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και αντάξια των προσδοκιών των εκλογέων σας.
Θα μου επιτρέψετε μία παρέμβαση-παραίνεση τώρα στην αρχή της νέας σας θητείας, αφού σας δηλώσω ότι δεν με ενδιαφέρει ο κομματικός σχηματισμός με τον οποίο εκλεγήκατε. Όπως ίσως γνωρίζετε ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. 

Σημαία της προεκλογικής μου καμπάνιας ήταν η Πολιτική Προστασία. Δεν εκλέχθηκα αλλά αυτό δεν σταματά το ενδιαφέρον μου. Ως ειδικός στο θέμα γνωρίζω ότι στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας πάσχουμε σαν χώρα. Είμαστε ουσιαστικά αθωράκιστοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές, είτε είναι σεισμοί, είτε πυρκαγιές, είτε πλημμύρες. Σχολεία με σοβαρές δομικές βλάβες, δημόσια κτίρια εγκαταλελειμμένα, δάση παραμελημένα, ρέματα μπαζωμένα κ.λπ. Και τα αποτελέσματα τα ζήσαμε στη Μάνδρα, στο Μάτι, σε σχολεία που έπαθαν ζημιές από σεισμούς και ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέσα παιδιά.

Γνωρίζω και είμαι βέβαιος ότι ο σκοπός που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου σας είναι η προσφορά στους δημότες σας. Γι αυτό το λόγο ως ειδικός σας προτείνω να ξεκινήσετε τη θητεία σας με ένα έργο ανέξοδο που θα σώσει ζωές.

Οι τεχνικές σας υπηρεσίες διαθέτουν μηχανικούς. Συγκροτήστε ένα κλιμάκιο και μία φορά την εβδομάδα ελέγξτε κτίρια. Ξεκινήστε από τα σχολεία σας που είναι άμεση ανάγκη. Δείξτε από την αρχή έμπρακτα ότι δίκαια σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Άκης Τσελέντης

Καθηγητής Σεισμολογίας
Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Τ. υποψήφιος Ευρωβουλευτής

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.