Ποιοι και γιατί κατέβασαν τα ρολά στα Γενικά Επιτελεία;


Ένα άκρως απαράδεκτο, αλλά και επικίνδυνο φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα υψηλά κλιμάκια -ανώτεροι και ανώτατοι- των Γενικών Επιτελείων. Πάρα πολλοί έχουν κατεβάσει …τα ρολά και αναμένουν τις εκλογές!!! Τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν γίνεται και όλοι αναμασούν διάφορες ανούσιες δικαιολογίες με τις οποίες εμφανώς αποφεύγουν να κάνουν αυτά που πρέπει!
Το κλίμα έχει διαμορφωθεί από διάφορους έξαλλους και γνωστούς για τις κομματικές τους τοποθετήσεις απόστρατους, οι οποίοι μέρες τώρα προσπαθούν να επιβάλουν κάτι σαν…”λευκή απεργία” στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία!!! Σε μεγάλο βαθμό το ΄χουν καταφέρει!
Φθάσαμε στο αισχρό σημείο να απαιτούν κάποιοι και μεταξύ αυτών και εν ενεργεία στρατιωτικοί να “παγώσουν” οι μεταθέσεις των στελεχών! Είναι εύκολο να κάνεις “αντίσταση” -κομματική;- από την ασφάλεια ενός γραφείου της ηλιόλουστης συνήθως λεωφόρου Μεσογείων και να μην καταλαβαίνεις την αγωνία ενός στελέχους που βλέπει τις ημέρες να περνούν χωρίς να ξέρει που θα συνεχίσει τη ζωή του αύριο, που θα στεγάσει την οικογένειά του και σε ποιο σχολείο θα γράψει τα παιδιά του. Δύσκολο να το καταλάβεις όταν δεν το ΄χεις ζήσει και πολύ στην καριέρα σου ή όταν χρειάστηκε να το ζήσεις μόνο για να πας σε κάποια καλοπληρωμένη θέση εξωτερικού. Τότε όλα αυτά είναι “ευχάριστος πονοκέφαλος”.
Το κράτος έχει συνέχεια όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί. Ειδικά στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Χρειάζεται να εξηγήσουμε τα αυτονόητα; Απ΄ ότι φαίνεται ναι.
Ποιοι και γιατί δημιουργούν αυτό το κλίμα στις ΕΔ είναι λίγο πολύ γνωστό. Θα πρέπει ίσως να προσμετρήσουν ότι ο σημερινός ΥΕΘΑ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τους ελέγξει ακόμη κι αν αποχωρήσει από το ΥΠΕΘΑ. Από άλλο πόστο. Γι΄ αυτό καλό θα ΄ναι να κάνουν τη δουλειά τους όπως ακριβώς προβλέπεται. Όλοι κρινόμαστε ,αυτό ας μην το ξεχνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.