Εν μέσω διαδηλώσεων η επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία


Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε Αγγλία και Σκωτία κατά της επίσκεψης του Aμερικανού προέδρου. Συνάντηση με την απερχόμενη πρωθυπουργό και κοινή συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Γράφει η Deutsche Welle:
Με μποϋκοτάζ και διαδηλώσεις συνεχίζεται η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Aμερικανού προέδρου στη Βρετανία. Μετά το μεγαλοπρεπές δείπνο που παράθεσε τη Δευτέρα το βράδυ η βασίλισσα προς τιμήν του Aμερικανού προέδρου το οποίο μποϊκόταρε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την αποχωρούσα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι συνιστά την πολιτική ουσία της προεδρικής επίσκεψης.
Το πρωί οι δύο ηγέτες πήραν πρωινό σε αίθουσα του παλατιού St. James, πολύ κοντά στην Downing Street, στην οποία ο κ. Τραμπ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την αμερικανική πρεσβεία όπου διαμένει.

Συζήτηση και κοινή συνέντευξη Τύπου
Αμέσως μετά μετέβη στην Downing Street για συνομιλίες και γεύμα με την Τερέζα Μέι. Η μεταβατική πρωθυπουργός έθεσε θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η μονομερής αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού και από τη συμφωνία με το Ιράν και η μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Όσον αφορά το τελευταίο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως οι εμπορικές συνομιλίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα πάντα, μηδέ εξαιρουμένου του συστήματος υγείας, δήλωση που προκάλεσε τη  άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης: «To NHS δεν είναι για πούλημα», απάντησε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 14.00 το μεσημέρι, τοπική ώρα.
Η επίσκεψη Τραμπ έχει προκαλέσει πρωτοφανείς αντιδράσεις. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να παραβρεθούν στο δείπνο της βασίλισσας, ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε πως ο Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτος ενώ διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες πόλεις σε Αγγλία και Σκωτία. Εις εκ των ομιλητών στην διαδήλωση του Λονδίνου, στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

 Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.