Έπεσε το ταβάνι την ώρα που φοιτήτρια έκανε μπάνιο στην φοιτητική εστία




Έκανε μπάνιο στο δωμάτιό της στη φοιτητική εστία και ξαφνικά το ταβάνι έπεσε πάνω της. Ο λόγος για μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που για καλή της τύχη, το μεγαλύτερο μέρος έπεσε δίπλα της. 

Σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, το περιστατικό έγινε χθες, Δευτέρα. Εκλεγμένοι φοιτητές της πανσπουδαστικής στο διοικητικό συμβούλιο της εστίας υποστηρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς η Πρυτανεία απαντά ότι δεν έχει χρήματα για τη συντήρηση του κτιρίου ή την ανακαίνισή του . 

«Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή ότι "δεν έχουμε προσωπικό , περιμένουμε τον εργολάβο-ιδιωτική επιχείρηση". Είναι τραγικό και επικίνδυνο να λειτουργεί η εστία με αυτές τις υποδομές το 2019», αναφέρουν. 

Αύριο, Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, οι φοιτητές προγραμματίζουν κινητοποίηση στην Πρυτανεία. 

Οι φοιτητές απαιτούν: 

1) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στη φοιτητική μέριμνα, αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία.

2) Συντήρηση όλων των κτιρίων με μόνιμο προσωπικό κατάλληλο για όλα τα ζητήματα της εστίας (υδραυλικά, ταβάνια, πόρτες, απεντόμωση, ασανσέρ).


3) Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με πλυντήρια ανά κτίριο και όροφο.


4) Απεντόμωση σε όλα τα κτίρια και επισκευή των αποχετεύσεων.


5) Επαρκή φύλαξη με μόνιμο προσωπικό στην εστία. Επισκευή του φωτισμού σε όλα τα μονοπάτια της εστίας.


6) Κόψιμο των χόρτων για απομάκρυνση φιδιών.


7) Αξιοπρεπές, ποιοτικό και επαρκή φαγητό δωρεάν για όλους τους φοιτητές στη λέσχη.


8) WIFI Internet σε όλην την εστία, αναγνωστήριο για τους εστιακούς φοιτητές.


Πηγή: Foititikanea.gr
Έπεσε το ταβάνι την ώρα που φοιτήτρια έκανε μπάνιο στην φοιτητική εστία (ΦΩΤΟ) Το περιστατικό συνέβη στην φοιτητική εστία, εγείροντας για μια ακόμα φορά το ζήτημα των εστιών και σε τι συνθήκες ζουν μένουν οι φοιτητές, όσοι δηλαδή καταφέρνουν να μείνουν σε εστίες λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. «Τη Δευτέρα 3/6/2019 την ώρα που συμφοιτήτριά μας έκανε μπάνιο έπεσε το ταβάνι κυριολεκτικά πάνω της. Για "καλή" της τύχη γιατί για αυτό πρόκειται πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του ταβανιού έπεσε δίπλα της», καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» οι εκλεγμένοι φοιτητές της πανσπουδαστικής στο διοικητικό συμβούλιο της εστίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τονίζουν στα «Φοιτητικά Νέα»: «Επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα κινητοποιούμαστε στη φοιτητική μέριμνα και στην Πρυτανεία για το ζήτημα της συντήρησης του κτιρίου και της ανακαίνισης του. Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή ότι "δεν έχουμε προσωπικό , περιμένουμε τον εργολάβο-ιδιωτική επιχείρηση". Είναι τραγικό και επικίνδυνο να λειτουργεί η εστία με αυτές τις υποδομές το 2019». Οι φοιτητές όπως αναφέρουν «Φοιτητικά Νέα» προγραμματίζουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου στη 13:00 το μεσημέρι στην Πρυτανεία. Δείτε φωτό Οι φοιτητές απαιτούν: 1) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στη φοιτητική μέριμνα, αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία. 2) Συντήρηση όλων των κτιρίων με μόνιμο προσωπικό κατάλληλο για όλα τα ζητήματα της εστίας (υδραυλικά, ταβάνια, πόρτες, απεντόμωση, ασανσέρ). 3) Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με πλυντήρια ανά κτίριο και όροφο. 4) Απεντόμωση σε όλα τα κτίρια και επισκευή των αποχετεύσεων. 5) Επαρκή φύλαξη με μόνιμο προσωπικό στην εστία. Επισκευή του φωτισμού σε όλα τα μονοπάτια της εστίας. 6) Κόψιμο των χόρτων για απομάκρυνση φιδιών. 7) Αξιοπρεπές, ποιοτικό και επαρκή φαγητό δωρεάν για όλους τους φοιτητές στη λέσχη. 8) WIFI Internet σε όλην την εστία, αναγνωστήριο για τους εστιακούς φοιτητές.

Πηγή: Foititikanea.gr











https://www.foititikanea.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD/15477-2019-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.