KURTARAN-19: Στην Τουρκία η μεγαλύτερη άσκηση διάσωσης του ΝΑΤΟ


Η μεγαλύτερη  άσκηση εντοπισμού και διάσωσης που έχει διεξαγάγει ποτέ το ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται τώρα σε περιοχές του Αιγαίου που ανήκουν στην Τουρκία, με την ονομασία KURTARAN-19, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Τουρκίας την Τετάρτη.

«Η στρατιωτική άσκηση KURTARAN-19 είναι η μεγαλύτερη υποθαλάσσια άσκηση εντοπισμού και διάσωσης που έγινε ποτέ στο ΝΑΤΟ», δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ο Τούρκος διοικητής διάσωσης Niyazi Ugur.

Οι ένοπλες δυνάμεις από την Τουρκία και άλλες 18  χώρες, καθώς και μια οργάνωση παρατηρητών, συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία ξεκίνησε χθες στη ναυτική βάση στο Aksaz, στην περιοχή Μούγλα του Αιγαίου.

Ο Ugur δήλωσε ότι το KURTARAN-19 είναι μια άσκηση διάσωσης προσωπικού σε ένα πραγματικό υποβρύχιο υπό τον έλεγχο της Northern Territorial Waters Command όπως σχεδιάστηκε από τo τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

«Σκοπός του KURTARAN-19 είναι να μεταφέρονται τα στοιχεία διάσωσης από το σημείο που βρίσκεται η κάθε χώρα μέσω αέρος και θαλάσσης στην περιοχή του συμβάντος με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Ugur.

Η άσκηση αποσκοπεί στην «ανάπτυξη μεθόδων για κοινές επιχειρήσεις διάσωσης στο μέλλον για την ανάκτηση υποβρυχίου προσωπικού των χωρών του ΝΑΤΟ και των χωρών που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, καθώς και στην εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων διάσωσης και ευκαιριών», πρόσθεσε.

Εκτός από την Τουρκία, άλλες συμμετέχουσες χώρες είναι οι ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Αλγερία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Ιταλία, ο Καναδάς, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Λίβανο, η Μαλαισία, το Πακιστάν και η Πορτογαλία.
Το Διεθνές Γραφείο Διασύνδεσης (ISMERLO) παρακολουθεί επίσης την άσκηση.

Ο Ugur ανέφερε επίσης ότι η άσκηση διεξάγεται με έξι πλοία, τρία υποβρύχια, έξι σκάφη ακτοφυλακής, δύο αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 21 άτομα προσωπικού έρευνας και διάσωσης, 12 αλεξιπτωτιστές διάσωσης, 21 άτομα εκκένωσης υποβρυχίων και διάσωσης και τρεις  δύτες.

Πηγή: Yeni Safak

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.