Δυο γυναίκες ..ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Άρωμα γυναίκας στον Άρειο Πάγο

Δυο γυναικες ..ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την αρνητική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για το συναινετικό διορισμό νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, προχώρησε αμέσως στη σύγκλιση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη λήψη αυτής της απόφασης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε την Ειρήνη Καλού ως πρόεδρο και τη Δήμητρα Κοκοτίνη ως εισαγγελέα του ανώτατου δικαστικού θεσμού. 

                                Η Ειρήνη Καλού
Η Ειρήνη Καλού  η οποία θα είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι 65 ετών και γεννήθηκε στην Ηλιούπολη Αττικής. Είχε προηγηθεί με 15 ψήφους στη  διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου μαζί με την αρεοπαγίτη  Διονυσία Μπιτζούνη (πρώην συνδικαλίστρια στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων και με ισχυρή νομική επάρκεια). Διορίστηκε ως: α) Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981, β) Πρωτοδίκης Αθηνών στις 31-8-1982. Προήχθη: Στον βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 15-1-1997, στον βαθμό του Εφέτη στις 3-2-2000,στον βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 6-8-2009 και στον βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 14-1-2014.

                            Δήμητρα Κοκοτίνη 
Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη κατάγεται από την κοινότητα Δαμιανών της Ευρυτανίας, είναι συνομήλικη με την κ. Καλού, δηλαδή επίσης 65 ετών και φέρεται πως τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης  για τη νομική της κατάρτιση κυρίως στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Είναι μία δυναμική δικαστική λειτουργός που διορίστηκε ως  Πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981. Πρωτοδίκης έγινε στις 31-8-1982 υπηρετώντας στην Αθήνα. Στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών  προήχθη στις 11-12-1997, ενώ έγινε Εφέτης στις 2-8-2001, πρόεδρος Εφετών  στις 23-7-2010 και αρεοπαγίτης.

Πρόσφατα προήδρευσε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Παρότι στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είχε λάβει 13 ψήφους χωρίς να είναι στην τριάδα των επιλογών τους, εν τούτοις πέτυχε στο υπουργικό συμβούλιο να  ξεπεράσει τους άλλους υποψηφίους και να επιλεγεί ως διάδοχος της κ. Δημητρίου.

Η Ειρήνη Καλού θα διαδεχθεί την Ξένη Δημητρίου η οποία αποχωρεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου και η Δήμητρα Κοκοτίνη τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την Προεδρία του Αρείου Πάγου.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.