Εκλογές 2019 - Bloomberg: Βέβαιη η νίκη Μητσοτάκη, δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους


Στην πολιτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για «μάθημα της Ελλάδας στην Ιταλία».

Κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα του Αλέξη Τσίπρα» από τον «μεταρρυθμιστή και πρώην σύμβουλο της McKinsey, Κυριάκο Μητσοτάκη» στις ευρωεκλογές, σχολιάζει την «ενθουσιώδη αντίδραση των επενδυτών».
«Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας έπεσε στο 3,08% από το 3,33% την Δευτέρα -για να ανέβει ελάχιστα στο 3,14% την Τρίτη- και το χρηματιστήριο της χώρας κατέγραψε άνοδο 6%» σημειώνεται.
«Ο καλύτερος δείκτης για την εκ νέου εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ελλάδα είναι τα spread των ιταλικών ομολόγων τα οποίος είναι τώρα κάτω από τις 50 μονάδες βάσεις. Στις αρχές της χρονιάς βρίσκοντας στις 170» συμπληρώνει.
Ο συντάκτης σημειώνει πως «οι Έλληνες επέλεξαν χαμηλότερη φορολογία και οικονομική μεταρρύθμιση ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει πως αντί να καλλιεργεί προσδοκίες, προωθεί μια πολιτική πλατφόρμα στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Θυμίζει πως η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για πλεονάσματα τονίζοντας πως «είναι ασαφές αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευση».
Σε ένα ακόμα δημοσίευμα το πρακτορείο σημειώνει πως «η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» στις επικείμενες πρόωρες εθνικές εκλογές και αυτό που μένει να φανεί είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ.
«Δεν θα δυσκολευτεί πάντως να βρει συμμάχους αν χρειαστεί», προστίθεται.
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ο συντάκτης κάνει λόγο για τον απόφοιτο του Χάρβαρντ, πρώην υπουργό και γνωστό για τις φιλικές προς τους επενδυτές πολιτικές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.