Ρήγας και Καμπάς «σκοτώνουν» την Εθνοφυλακή

 
 
Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Ε.Σ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειψανδρίας. Αφενός λόγω των απανωτών μειώσεων θητείας και αφετέρου απόρροια της μη πρόσληψης νέων στελεχών. Αδιαμφισβήτητα όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι εισηγήσεις των επιτελείων προς τη πολιτική ηγεσία η κατάσταση τόσο στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ όσο και στο Δ Σώμα Στρατού δεν είναι ικανοποιητική. Όσο και να ακούγονται πομπώδεις δηλώσεις περί ευέλικτης άμυνας, τα προβλήματα επάνδρωσης είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτά και φανερά. Η προηγούμενη στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΣ έδωσε μεγάλη βάση στην αξιοποίηση της εφεδρείας και της εθνοφυλακής ως το κομβικό συστατικό στοιχείο για την έστω και μερική κάλυψη των αναγκών σε θέματα επάνδρωσης.

Από: defencereview.gr/ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να ανακινηθεί το θέμα της εθνοφυλακής. Πράγματι, η συμμετοχή των εθνοφυλάκων στις εκπαιδεύσεις ήταν μαζική και ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο. Πριν από λίγες ημέρες ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς κατά την επίσκεψη του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως η πολιτική για την εθνοφυλακή ήταν στη λάθος κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας επιχειρεί να μειώσει τον ρόλο και τη σημασία της εθνοφυλακής.

Φαίνεται πως η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια πάει χαμένη αφού κυριαρχούν αριστερά συμπλέγματα περί δήθεν επικίνδυνης εθνοφυλακής, απειλή για τη δημοκρατία και για πυρήνες με χρυσαυγίτες εντός της εθνοφυλακής. Χρυσαυγίτες ως εκ τούτων, οι ακρίτες της Καλύμνου και της Καρπάθου για τους κυρίους Καμπά και Ρήγα. Τυχαία τα παραδείγματα στα δύο αυτά νησιά. Φυσικά καμία αντίδραση από τους κυρίους Αποστολάκη και Χριστοδούλου που σφυρίζουν αδιάφορα και επιδεικτικά μήπως και χάσουν την ωραία τους θεσούλα.

Αδίστακτες αποφάσεις από επικίνδυνους και συνάμα συμπλεγματικούς ανθρώπους με σαφή πρόθεση την αποδιοργάνωση της εθνοφυλακής. Εμείς από τη πρώτη στιγμή είμαστε εδώ όχι μόνον για να χαϊδεύουμε αυτιά και να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου. Βέβαια όταν ο κ. Καμπάς ήταν διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού καμία διαφωνία δεν είχε με τις δράσεις του ΓΕΣ και τις ασκήσεις που λάμβαναν χώρα στη Θράκη…

Στην ΑΣΔΕΝ στις πρόσφατες κρίσεις αποστρατεύτηκαν τέσσερις ταξίαρχοι, δύο υποστράτηγοι, ο επιτελάρχης της ΑΣΔΕΝ και φυσικά ο ίδιος ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ. Με άλλα λόγια το σύνολο των αξιωματικών, διοικητών κυρίων νήσων της ΑΣΔΕΝ. Πραγματικό πογκρόμ. Ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί αυτό που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές. Αντίθετα ο κ. Καμπάς και ο κ. Μπονώρας δηλαδή ο διοικητής του Δ Σώματος και ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, αμφότεροι προϊστάμενοι των δύο στρατιωτικών που συννελήφησαν προήχθησαν σε Α/ΓΕΣ και Υπαρχηγός αντίστοιχα. Ποιος τη πλήρωσε; Μόνον ο ταξίαρχος της ταξιαρχίας που άνηκαν τα δύο στελέχη. Σουρεαλιστικές καταστάσεις. Μάλλον οι δύο στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν στην ΑΣΔΕΝ και όχι στον Έβρο.

Κρίμα πάντως γιατί από τα ελάχιστα καλά που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν οι δράσεις για την εθνοφυλακή που πράγματι πήρε τα πάνω της και έφτασε στο σημείο να αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη για την ΑΣΔΕΝ και το Δ’ ΣΣ.

Και εάν κάποιοι θα δώσουν το αίμα τους για την ίδια τους τη πατρίδα θα είναι αυτοί οι «τρελοί» που κάθονται και βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους για να βελτιώσουν τα υλικά τους ή τον οπλισμό τους, μένουν και εργάζονται στις εσχατιές της πατρίδας κρατώντας τη σημαία ψηλά σε νησιά που σε λίγα χρόνια λόγω της υπογεννητικότητας δεν θα υπάρχουν κάτοικοι και όχι οι φλώροι με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του Κολωνακίου ή της Γλυφάδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.