Μουσικά αφιερώματα Στέλιος Καζαντζίδης




Ο Στέλιος Καζαντζίδης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1931 στη Νέα Ιωνία, στην οδό Αλαείας 33.
Ο πατέρας του ήταν ποντιακής καταγωγής και η μητέρα του προσφυγοπούλα από τα μέρη της Τουρκίας. Από αυτήν και την γιαγιά του άκουγε σαν παιδί όλα τα λαϊκά τραγούδια που έφεραν οι πρόσφυγες .
Η γιαγιά του του έλεγε τραγούδια και τον νανούριζε από μωρό .

Όπως λέει ο ίδιος , νομίζει οτι από αυτήν πήρε τις τεχνικές , τις αναπνοές , το κλάμα στην φωνή .

Ως την στιγμή που τον ανέλαβε ο μεγάλος δάσκαλος Στέλιος Χρυσίνης και του δίδαξε τα λαϊκά .
Το τραγούδι Ανήμπορος είναι ένα μικρό δείγμα της ανεπανάληπτης φωνής του και της μοναδικής του ικανότητας να περνάει τα μηνύματα του στον κόσμο που τον λάτρευε. ..τι μας λέει. ..

Είμαι ανήμπορος να πετάξω σε έναν κόσμο που θα επικρατεί η αγάπη. ..γιατί μας έχουν βάλει υποθήκη την ζωή και την πατρίδα μας σε ξένες κατακτητές. ..το μόνο που κεριά χει στην ζωή μας είναι το μισός και το ψέμα. ..και έτσι πορευόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι με κυβερνήσεις να εναλλάσσονται θέλοντας όλοι να μας" σώσουν" και νοιάζονται για το δικό μας "καλό ".

Και περνάνε τα έτη και ψάχνουμε δεξιά και αριστερά να βρούμε τον δρόμο που είναι ο "σωστός" και δεν κοιτάμε μέσα μας. ...είναι τόσο απλό και είναι μπροστά μας. ...Με ταπεινότητα και λογική θα οδηγηθούμε στον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην κορυφή και θα αναδείξουμε την αγάπη για να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή μας! !!!!



ΑΝΝΙΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.