Το Γιουγκοσλαβικό έγκλημα του Κράτους Δικαίου κατά της Ανθρωπότητας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 24/3/2019
Πριν 20 χρόνια στις 24 Μαρτίου 1999 άρχισαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, εναντίον της πρώην ΟΔ. Γιουγκοσλαβίας .
Οι «καλοί άνθρωποι», ο Κλίντον και
η παρέα του δεν είχαν καμιά διεθνή νομιμοποίηση. Ανέλαβαν «ανθρωπιστική δράση» κατά της Εθνικής Κυριαρχίας μιας ανεξάρτητης χώρας μέλους του ΟΗΕ , και υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Βομβάρδιζαν τους Σέρβους για 78 ημέρες.
Σκότωσαν περίπου 2.500 αμάχους . Περίπου 12500 ήταν οι τραυματίες πολλοί από αυτούς έμειναν ανάπηροι.
Το ΝΑΤΟ κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, δρόμους και γέφυρες. Το κόστος της καταστροφής ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν ο Καρκίνοι από το απεμπλουτισμένο Ουράνιο και τη διοξίνη που σκόρπισε στον αέρα από την καταστροφή των διυλιστηρίων.
Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, με διάγγελμα του από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Σερβίας είπε ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας επιθυμούσε τη συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας, και ότι θα υπερασπιστεί τη χώρα εάν δεχθεί επίθεση.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης ο Τζουγκάνοβιτς ως πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας για να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση Πολέμου.
Ο Μπιλ Κλίντον μίλησε στο τηλέφωνο με τον Μπόρις Γέλτσιν και του ζήτησε «να μην επιτρέψει την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο να χαλάσει τις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον».
 Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας από τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ ξεκίνησε στις 19 και 50 .
Οι πρώτες βόμβες έπεσαν στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, στους στρατώνες στο Πρόκουπλιε και τραυματίστηκε ο στρατιώτης Μπόμπαν Νεντέλκοβιτς .που ήταν στη σκοπιά.
Στη συνέχεια, στις 20:05 βομβαρδίστηκε ένα στρατόπεδο στο Βίρμπισι και στις 20.15 χτύπησαν ένα υπόγειο καταφύγιο στην Κουρσούμλια, όπου σκοτώθηκαν 12 κληρωτοί .

 Στις 20:38 έπεσαν πρώτες ρουκέτες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μπαταΐνιτσα, όπου βρισκόταν το ΚΕΠΙΧ του Γιουγκοσλαβικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Προσεβλήθησαν επίσης πομποί αναμετάδοσης της ραδιοφωνίας και της κινητής τηλεφωνίας.

 Η Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε ότι δεχόταν επίθεση από το ΝΑΤΟ, και ότι προσβλήθηκαν 20 στόχοι και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
 Η Κίνα και η Ρωσία ζήτησαν τον τερματισμό των επιθέσεων του ΝΑΤΟ στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έληξε χωρίς απόφαση.

deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.