ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ..ΔΙΚΑΙΟΥ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ  ΤΟΥ ..ΔΙΚΑΙΟΥ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΈΡΥΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ,,ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ..ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΡΟΜΠΟΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ... Φυλάκιση 8 ετών σε μητέρα 13 παιδιών για πλαστογραφία απολυτηρίου
Αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη, βρίσκεται μια πολύτεκνη μητέρα, καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, γιατί πλαστογράφησε στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία, προκειμένου να «ζήσει» τα παιδιά της, όπως εξηγεί.

Το Δικαστήριο πρωτοδίκως έκρινε ένοχη την 50χρονη μητέρα 13ων παιδιών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών. Τότε, η καθαρίστρια δεν παρουσιάστηκε στο εδώλιο λόγω προβλημάτων υγείας και είχε κάνει αίτημα για αναβολή όμως το Δικαστήριο το απέρριψε και πραγματοποιήθηκε η δίκη ερήμην της κατηγορουμένης. 

Η πρωτόδικη ποινή, λόγω ασκήσεως εφέσεως, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής. Η έφεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί τις 5 Μαρτίου στα Ιωάννινα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Η πολύτεκνη μητέρα, ζει με την οικογένεια της στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας. Αναφέρει δε ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες με 10 παιδιά στην οικογένεια το 2001, την ανάγκασαν να πλαστογραφήσει την ημερομηνία του απολυτηρίου Δημοτικού, ώστε να κάνει αίτημα πρόσληψης για καθαρίστρια. Η Δ.Κ., αναφέρει πως το 2015 δέχτηκε κλήση από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για την πλαστογραφία του απολυτηρίου.

«Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια. Φοβόμουν για τις κόρες μου, για τα αγόρια μήπως μπλέξουν… έπρεπε να δουλέψω. Τελείωσα το Δημοτικό το σχολικό έτος 1979-1980 και εγώ το άλλαξα σε 1980-1981», λέει με παράπονο για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τελικά προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2003, όταν ήταν έγκυος στο 11ο παιδί. Σήμερα έχει 13 παιδιά εκ των οποίων τα 4 είναι ανήλικα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.