28-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ...ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!



.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
28 Σεπτεμβρίου 1941 Οι βούλγαροι με εντολές των γερμανών και επί βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, αρχίζουν ομαδικές σφαγές των Ελλήνων στην Μακεδονία.
Στην Δράμα εκτελέστηκαν πάνω από 1.500, οι δε σφαγείς έκοβαν τα κεφάλια τους και έπαιζαν ποδόσφαιρο στην κεντρική πλατεία της πόλεως. Εκτελέστηκαν επίσης στο Δοξάτο 397, στην Κύρνα 250, στην Χωριστή 160, στο Κάτω Νευροκόπι 59, στον Μεγαλόκαμπο 38 κλπ.

Οι σφαγές συνεχίσθηκαν μέχρι την 20η Οκτωβρίου, τα δε θύματα της ωμότητας των βουλγάρων σε όλη την διάρκεια της κατοχής, ξεπέρασαν συνολικά τις 15.000.
Εξ αιτίας των ωμοτήτων αυτών, περίπου 200.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν ως πρόσφυγες σε μη βουλγαροκρατούμενες περιοχές της χώρας

.. Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ Η 16η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΙΒΑΝ ΡΑΝΤΕΦ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΣΦΑΧΤΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 44 ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΑΚΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΤΕΡΙΔΗ {ΤΣΑΟΥΣ ΑΝΤΩΝ} ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ !!

 Πανος Αργυροπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.