ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΆΘΗΚΑΝ ΣΤA ΣΧΕΔΊΑ ΤΗΣ ΕΛΊΤ -31/12 -1959-1999


Αποτέλεσμα εικόνας για καστρο φιντελ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2019

Το Κράτος του Λαϊκού Δικαίου ΚΟΥΒΑ 
Ήταν η 31η Δεκεμβρίου1958. Στην Κούβα ο δικτάτορας μαριονέττα των Αμερικάνων και της Μαφίας ο Φουλχένσιο Μπατίστα, μπήκε σε ένα αεροπλάνο μαζί με την Ψωροαλήτ του καθεστώτος του και εγκατέλειψε την Αβάνα . Στις βαλίτσες του μετέφερε 300 εκ. δολάρια. Το προϊόν της κατάχρησης του Δημόσιου Ταμείου. Το ψευτοκράτος- μπουρδέλο της Μαφίας και των Καζίνων, κατέρρευσε .

Αποτέλεσμα εικόνας για καστρο φιντελ
 
Ο λαός στην Αβάνα ξενύχτησε γιορτάζοντας και περιμένοντας τους «μπαρμπούδος» (γενειοφόρους) του ριζοσπάστη εθνικιστή Φιντέλ. 

Τα πρώτα μέτρα της παλλαϊκής εθνικιστικής επανάστασης ήταν η ανακατανομή της γης, η κρατικοποίηση των οργανισμών κοινής ωφελείας, το κλείσιμο της βιομηχανίας τζόγου και ναρκωτικών και η εκδίωξη των Αμερικανο-εβραίων μαφιόζων. 

Η Επανάσταση επιβίωσε, και έγινε 58 ετών, σε πείσμα κάθε πρόβλεψης . 

Η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και το εκπαιδευτικό σύστημα της Κούβας προσεγγίζουν εδώ και αρκετές δεκαετίες τα επίπεδα του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου.
 Οι κάτοικοί της, είναι πιο μορφωμένοι, πιο υγιείς, και ζουν περισσότερο από αυτούς των ΗΠΑ.
Και κανένας στην Κούβα δεν δολοφονεί τα παιδιά του δημοτικού. 
Την αξέχαστη Πρωτοχρονιά του 1959, οι «μπαρμπούδος» του μακαρίτη Φιδέλ μπήκαν θριαμβευτικά στην Αβάνα! 

ΥΓ. Εντάξει, έχασε η πουστιά και η πουτανιά την πελατεία της, και οι πρεζέμποροι μπήκαν φυλακή. Έχασαν και οι «εισοδηματίες» Στον «βυθό» και τον «αφρό», έπεσε δυστυχία. Τέλειωσε το μεροκάματο της νύχτας και οι τεμπέληδες τοκιστές και σουλατσαδόροι, έπρεπε να ξυπνήσουν πρωί και να δουλέψουν. Αβάσταχτο.

ΥΓ. Οι "δεξιοί" μπράβοι της νυκτερινής διασκέδασης,  του ΝΑΤΟ και της Cia, που παραμένουν εξαρτήματα της αμερικάνικης πρεσβείας και της "Τζασμάκ", ακόμα δεν το έχουν χωνέψει.


Αποτέλεσμα εικόνας για καστρο φιντελ
Η Εποχή του Βλαδίμηρου

Στις 31 Δεκεμβρίου 1999 ο Μπαρίς Γιέλτσιν  παραιτήθηκε κατόπιν συμφωνίας με τον  Βλαντίμιρ Πούτιν που ήταν ήδη πρωθυπουργός  και τον ονόμασε «υπηρεσιακό πρόεδρο», μεταβιβάζοντας του όλες τις εξουσίες.

deltio11 gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.