Ο ΘΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΑ....
ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ, Ο ΘΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ....
Σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet, η οποία καλεί τον Ερντογάν να ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία!
Όπως ισχυρίζονται, η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες σε διάφορους οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ και ο ΟΗΕ, προκειμένου να σταματήσει την ένταση που κλιμακώνεται συνεχώς από το 2020 και μετά.
«Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία αυξάνεται από το 2020 και επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο παρά τις συνομιλίες που επαναλήφθηκαν το 2021, απέκτησε νέα διάσταση με τον "εγκλωβισμό" με ραντάρ τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις αποστολής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300», αναφέρει το προκλητικό δημοσίευμα.
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι η Τουρκία, η οποία «έχει ήδη λάβει μέτρα κατά της Ελλάδας θέτοντας τα "στοιχεία" της ενώπιον του ΝΑΤΟ, συνεχίζει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες σε διάφορους διαύλους για να σταματήσει την ένταση υπό τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Συζητείται επίσης αν το θέμα μπορεί να "οδηγηθεί στη δικαιοσύνη" και αν το ατού της "απαίτησης αποζημίωσης" μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας».
Μάλιστα, η Milliyet πήρε απόψεις εμπειρογνωμόνων για τι θα μπορούσε να γίνει εναντίον της Ελλάδας. Το μέλος της Σχολής του Πανεπιστημίου Yıldırım Beyazıt της Άγκυρας και ειδικός σε θέματα διεθνούς δικαίου, καθηγητής Yücel Acer, δήλωσε: «Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως μια χώρα που ξεφεύγει από τα ένδικα μέσα. Η πρότασή μου είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τον εξοπλισμό των νησιών και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, ακόμη και μονομερώς. Το δικαστήριο πιθανότατα θα εκδώσει απόφαση περί έλλειψης δικαιοδοσίας, αλλά τουλάχιστον μπορεί να γίνει μια προσπάθεια να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που ξεφεύγει από το νόμο». Ο Acer δήλωσε ότι εντός των ορίων αυτών είναι επίσης δυνατή η υποβολή αίτησης αναδρομικής αποζημίωσης για την περίοδο «κατοχής» της Ανατολίας από την Ελλάδα.
Ο καθηγητής Enis Tulça, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Galatasaray, τόνισε ότι η τελευταία κρίση δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη περίοδο και ότι η διαδικασία εξομάλυνσης είναι πολύ πιο δύσκολη. Ο καθηγητής, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες κατάφεραν στο παρελθόν να περάσουν από το επίπεδο «κρίση-κρίση» στο στάδιο «κρίση-διάλογος», δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δικαιολογημένους λόγους για αποζημιώσεις στη δικαστική οδό και μοιράστηκε τα ευρήματα της έρευνάς του για τις «θηριωδίες» -όπως ισχυρίζεται- της Ελλάδας στην Ανατολία σε γαλλικές πηγές. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στην έρευνά του που διεξήχθη το 1999 μόνο στα γαλλικά αρχεία, οι ελληνικές «παραβιάσεις» καταγράφηκαν σε 62 έγγραφα.
Ο τρίτος «ειδικός» στο ρεπορτάζ της Milliyet είναι ο συνταξιούχος πρέσβης Uluç Özülker, ο οποίος επισημαίνει ότι η πίεση στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην πρόσφατη ένταση και προτείνει: «Ας ρίξουμε μια ματιά στο θέμα των αποζημιώσεων. Το πού θα καταλήξει είναι άγνωστο». Τέλος, ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Oğuz Çelikkol, υπογράμμισε ότι η λύση πρέπει να επιτευχθεί χωρίς να αυξηθεί η διεθνής πίεση στην Ελλάδα αλλά να τονιστεί η περιφερειακή ισχύς της Άγκυρας.
Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια